Kan man stole på en bilforhandler …..?
Da familien havde ekspanderet, og pladsen i den gamle Volvo var blevet for trang, indledtes jagten på et nyt køretøj. Interessen faldt bl.a. på en Renault Grand Espace, og ved søgning på nettet kom der et par eksemplarer frem fra en forhandler, der kaldte sig Dansk Bilimport. Efter at have henvendt mig på en salgsannonce, fik jeg en skønne dag en venlig Fynbo i telefonen. Frank fra Dansk Bilimport ville høre lidt til familiens ønsker og behov og kunne efter at have hørt dette fortælle, at han så nok ikke ville sælge mig den bil, jeg havde spurgt på! Sagen var, at jeg havde forespurgt på en Dieselbil, men ifølge Frank var vores behov mere i retning af en benzinbil. En meget ærlig udmelding og ikke det mindste forsøg på at ”presse” et salg igennem.
Tiden gik, mens jeg researchede nettet for alt, hvad der var skrevet af godt og skidt om netop den bil. Mailkorrespondancen med Frank var intens og jeg havde tusindvis af spørgsmål. Frank udviste en fantastisk professionalisme med ærlige svar og enorm tålmodighed.
En skønne dag gik det hele i stå! Familien var havnet i en prioriteringssituation, der resulterede i, at bilkøbsprojektet blev sat i bero. Man kunne have forventet, ved genoptagelse af korrespondancen med Frank, at der ville være sure miner og en mindre vilje til at forhandle med os, men det oplevede vi på ingen måde! Frank udviste igen engagement, faglighed og tålmodighed.
En anden interessant bilmodel var kommet i søgelyset, og hele researcharbejdet startede på ny. Frank besvarede mails, undersøgte mulige emner, lavede beregninger, brugte adskillige timer ved en meget grundig gennemgang/prøvekørsel af forskellige modeller og var hele vejen igennem ærlig og oprigtig i sin behandling af os.
Da økonomien var faldet på plads og den endelige beslutning skulle træffes, begyndte et helt nyt kapitel i hele forløbet: Forhandlingen! Prisen skulle på plads, kampen skulle kæmpes mellem Fynboen og Nordjyden! Listen af ekstraudstyr der skulle monteres var omfattende, byttebilen skulle jo ikke være ren foræring og udsalgsprisen på den nye vogn skulle jo heller ikke være for høj. Forhandlingen var lang og med udfordringer undervejs, men målet blev nået, købsaftalen underskrevet, det endelig håndtryk blev givet og nu er familien endelig blevet godt kørende.
Så kan man stole på en bilforhandler? Det kan man næppe ifølge det ry, der har hængt ved dem gennem mange årtier. Men hos Dansk Bilimport vil jeg vove den påstand, at man rent faktisk kan stole på en bilforhandler. Frank er ikke alene en rigtig rar mand, han er dygtig, ærlig og oprigtig, og yder en fantastisk service.
Tak Frank!